Monday, 22 October 2012

apa itu CINTA ???

asalam .
entah lah .aku tak tau nak cakap apa ..semua orang pernah bercinta kan ?
betul ke yang cinta itu indah ?apa pendapat korang tentang cinta ?
cinta itu kejam ?cinta itu buta ?cinta itu pekak ?cinta itu satu anugerah ?atau cinta itu satu malaysia ??
hahax ,.tak kesah lah korang nak cakap cinta itu cam ner pada korang ke ape ke ..aku tak tau n aku tak nak pun nak ambik tau ..
aku tengah layan cita nie 'first love ' :")
yang aku tahu ..cinta itu indah .. indah sesangat !! apa sebab aku cakap cinta itu indah ?sebab cinta itu dah mengajar aku mcm2 .ajar aku mengenal erti setia .rindu .sayang .n mcm2 lg lah ..
cinta pertama ?
confirrm cinta pertama lah yang paling sukar untuk dilupakan n paling best kan ?
aku tahu korang pasti pernah mengalami cinta kan ?
betul ke cinta tu boleh buat orang jdi gila ? omg !!
MABUK CINTA !!! arghh !! mabuk cinta tu maksudny orang tu sgt lah terobsesi dgan pasangan ny tersbut ..pasti payah kan kalau ada pasangan yang mabuk cinta ek ?
hihi ..hmm .. apa pulak pendpat korang tentang cinta sejati ??
aiseehhh !! msti best an ?cinta sejati je yang boleh menjamin kan bahagia pasangan tersebut ..  
aku ingn merasa mcm mana cinta sejati tuu .. k lah korang aku dh kehbisan idea nie .nnti ku update g ..
asalam :)

Sunday, 23 September 2012

salam semua .hye ,
hai korang ..suda lama saya tak update blog nie .maklum lah saya nie sibuk je memanjang ,,kadang2 ada jugak niat nk update ,tapi tak sempat je ..hihi ..okok .. sekarang saya nak share story saya sekarang nie ..korang ingt lagi tak mr A ?yang saya tergila2 kan sangat tu ??msih ingt kan ?hmm ..sekarang saya dan mrA dh officially couple pada 26 julai yang lepas .hihi ..memang teruja sangat2 lah .saya memang tak sangka sangat2 yg dia akan melamar saya tyme tuu ,,saya ingatkan saya nie btepuk sebelah tangan .ternyata tidak sama sekali weii ..sekarang ,kami dh bersama2 dkat nk 2 bulan eyh ..saya harap hubungan kami akn berkekalan sampai bila2 ..saya takkan lepaskan dia sampai bilapun .saya dh sayang sangat kat dia .saya pun harap yang dia juga berperasaan begitu kt saya ..kami akn cuba untuk mengatasi masalah sama2 walau sesukar mana pun masalah itu ..k lah korang ..saya dh kehabisan ayat nie .nnti lah saya update g .. k lah salam ..bye ,,
saya <3 awak !! 

Tuesday, 26 June 2012

rindu someone

salam semua n slam 1 malysia ..dh dkat 2 blan dh sya x update blog nie ..my bff bpa kli dh told sya ,.update je ape2 pun ..
so ..today ..i update my blog again ,,(bos>tok post meq bru k ?)
hmmp .firstly ..sye nk cte lah pasal sorang budak laki2 nie .
nama dia (fazril o memey),,sya start mula knl dia tyme fom3 .n kita start mc bru je thun nie .at 26.FEBRUARI.2012 ,,pda sye .tuh trikh keramat n sye xkn pnh lupakn moments tuhh ,,.
mulai hrituhh lahh kmi owg mc ..n we introduce about ourself ..such as fmily i .yg pling sweet nyer yg sye xkn pnh lupa ,yg rupe2 birthday kmi lbh kurang dekat !!!bukan kurang mehh ..mlah dekat ..birthday sye .26NOVEMBER ..mnkla die 27 november ,,pda tyme tu mmng saya teruja sgt2 ,,p tyme tuh ,sye mmg x nk telalu brharp utk couple dgn die .coz sya sedar sya x secantik owg permpuan kt sana tuhh ,,n sye pun xnk tau ape tu CINTA ?sya langsung xnk tau ,n xnk anbik tau ,

hmmp ..so back 2 our story ..mok tau x knk meq x mok tau pa ya cinta ?coz meq dh lejuk tau x ?lejuk lak2 utk bercinta .meq rasakan cinta yea dusta !!dusta semata mta ..bak kata owg swak ,pebulak besar !!
meq mmg x nfikan meq suka an memey .ny lyan meq dgan baik .tulus .ikhlaz ,,p senany meq tau yg ny x pnh suka meq eyh ,.p pda meq ..benda ya x kesah .meq still muda ,,perjlanan hdup mseh pnjang ..i'm too young 2 know about love o couple .coz i know  those thing can ruin my vision n my life .
lm blog tok .meq xmok anok o ungkit pe 2 .
p khas utk memey ..
(SAYA SAYANG AWAK KETAT2 !!)
:by:AREYIN :
AT 10:15 P.M
16 MEI 2012 ..
(HAPPY TEACHERS DAY ..LOVE MY LOVELY TEACHER!!)
CUTE X ?HAHA ..*SMPAT JWAK*

Wednesday, 13 June 2012

areyin sayang dengan bestfriend areyin .

assalamualikum semua ..hihi .. for my next blog ..areyin akan ceritakn tentang best friend areyin ..areyib ada 2 org bestfriend .yg satu tu nama ny khalidah o eiydah n sorang lagi nmanye nursyukriah o suki .nie pic mereka .yg sebelah ats tuh eiydah ,yg bawah tu confm lah suki .hihi .. cantik kan mereka nie dripada areyin kn ? haha ..cute kan ?hihi ..btw ..areyin SAYANG SGT2 kt diaorg nie tau ..kmi dh mcm adek beradik dh ..semua hal dishare sme2 ..p ada lh gak certain2 hal yg private tuh yg tak leh dicerita ,,ok2 ,.areyin nie nk cerita lah sal bff areyin yg name eiydah tu ,,areyin kagum sgt2 kt die tau ,,die seorang yg tabah ,tk mudah mgalah ,amanah ,kuat iman ,n byak lagi sifat2 yg baik dlm diri die ..smpaikn areyin rasa areyin nie budak kcil yg tak tau ape2 pasal hidup nie ..die byak bgi nasihat kt areyin .tpi nasiht yg baik2 jer lah ..budak nie ,die merupakn budak yg berpendirian teguh .kalau die buat sesuatu keptusan .die akn berusaha utk dptkan kputusan yg die inginkn ..tu lah yg mybbkn areyin suka kt die ..then ,, dulu .die nie ada pakwe tau .handsome betul .areyin tk nafikn areyin JELES kt die ,JELES sgt2 ,,p kini die dh break dh dgan budak tu ..die single now .so sesiapa yg nk tackle die ..tackle skang tau ,kang terlpas lak .haha ..ok2 .. nie pulak bff areyin yg nme suki tu ..nie memg areyin punya bff sgt lah coz kmi org memng kpala giler2 n kamcheng lah ,,haha .bez sgt fren an suki tau .die baik ,cute ,comel .cntik ,n die tembam tau .hihi ..haha . ok2 .suki byak ajar areyin tentang kehidupan tau ,n suki byak bgi tnjuk ajr kt areyin .areyin nie lemah dlm byak subjek tau ..terutamany FIZIK,KIMIA,ADDMATH, n BIOLOGI > adohh ..pening kpala areyin pkir subjek nie tau ,,areyin tkt sgt2 kalu SPM real nnti areyin failed .,OOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHH NNNNNNNNOOOOOOOOOO !!!! I WILL NEVER LET IT HAPPEN !!!! haha .ok2 ,,suki nie boleh dkategorikn sbgai playgirl tau ..so hati2 lah dgan die k ?haha .ptg tdi suki bru jerr break dgan couple suki ..hoho ..kesian areyin dgan suki tau ..tak sbar nk sklah sok .nk poret dgn suki sok .haha .. sooo .. conclusion ny :areyin syg sgt2 dgn diaorg tau ,,so ,..kalau korang skitkn hati mereka ..awas !!!! :PPP k arh ..pic kt bwh tu juz 4 fun only .k assalamualaikum .nk tdur nk skolah sok .nytez !!!!!!!! :)

aku suka mr.A !!

assalamualaikum semua follower areyin.. hye all ,,cam ner an cuti 2 minggu yg lepas ?best tak ?pada areyin ,cuti nie sgat memboringkn ..coz tiap2 hari areyin buat benda n perkara yg sama jee ..jemu areyin eyh ,.hmm ,,hidup areyin tyme cuti tuhh memang boleh diibaratkan roda yg berpusing2 dari ats ,pg balik ke bawah ,.,lebih kurang macm tu lah ..hihi ..^_^ .. ok2 ,,kali nie areyin serius nk luahkn something kt blog nie . ingt tak korang ,yg areyin pernah crita kt korang pasal budak lelaki yg areyin admire tuh ?ingt lagi ke tak nie ??kalo tak ingt ..nnti korang view lah post areyin yg tittle 'aku teruja sangat tuhh 'ok ok ?fine ..ok2 ,,back to my story ,.pada hari ahad lepas .kira2 pkul 2 pg mcm tu lah ,areyin tgah on9 .then beberapa minit lepas tuh mr.A on9 gak ,,tyme tuh areyin blom tdo lagi .coz kzen areyin tdo kt home areyin coz smbut birthdy die ,,lepas tu ,,areyin story lah pasal mr.A tu kt kzen areyin ,then kzen areyin ckap die kenal sgt dgan mr.A tau ,,die ckap yg mr.A tuu bkas classmate die kt mrsm tpi die pndh kt smk gedong sbb result pmr mr.A terukk ,,huhu ,,then kzen areyin ckp yg mr.A tuu bukan jenis yg suka layn perempuan sgt ,,so ..areyin kecewa la lepas tuu .ttpi kzen areyin ckap ,cuba lha kacau o tackle mr.A tuu ,,areyin ckp tak nk lha ..tkut nnti mr.a tk nk layn areyin pulak ,kang areyin frustated ,hihi ..then kzen areyin ckp cuba jer lah ,,mana tau ,,rezeki ,,hihi ,,then ,,areyin cent lah chat kt mr.A .areyin cent ldih kurang cmnie .."mornink ,,hye ,,tak tdur lagi ker ?"then bebrpa minit lpas tu ..mr.A reply it "lom lagi ,.tak ngntok sgt "..haha ,,areyin seronok sngt tau .tak sangka kan yg mr.A mahu reply chat areyin ,,hihi ..teruja sgt 2 feel tyme tuhh ..^_^ haha ,,then aryin chat an mr.A ..lama lah jugak kami chat ,,hihi ..byangkan dri pkul 2 pgi hingga pkul 6 pgi brulah areyin dapt tidur lena ..hihi ,,p berbaloi jugak lah dpt chat an mr.A ..tak sia2 lh usaha areyin tggu mr.A on9 selama nie ..hihi ,.,areyin juz kecewa yg mr.A ckp yg die tak der handphone .hurh ..frust areyin mehh ..p tak pe2 ..areyin fhm mr.A cm ner ..hihi ,mr.A juz tak berupaya nk layn fans mr.A yg berlambak tu ,,haha ,,ok2 ..then ,,areyin story lah kt bff areyin .then die ckap areyin untung lah yg mr.A tu mau layan areyin ,hihi ..tpi areyin tak nk brharap sgt lah ,,coz sys areyin ckp dgan areyin yg mr.A tu suka dgan kwn sys areyin ,,tu lah areyin rasa rendah diri lah ..areyin tau lah areyin tak secantik perempuan lain ,,huhu ,areyin nie biasa2 je ,,huhu ,,anywy ,tdi kan ,masa areyin onw blik skul ,,areyin trsrmpak dgan mr.A ..waaaaaahhhh ,,mlu lah ..mr.A tdi jalan seiring sebelah areyin ,,hihi ..dekat lah jugak kmi org tdi ,,hihi ,. pic yg kat ats tuu lbih kurang mcm areyin jugak lah ..hihi ,,k arh semua ,,areyin dh kehabisan idea nie ..nnti lah areyin update blog yg latest punye k ? assalamualaikum n tata .. ^_^

Friday, 18 May 2012

aku teruja sangat2 !!


assalamualaikum semua follower areyin .,

selamt pagi ek .skang nie dh pkul 03:04 pg .tanggal 19 mei ..hmmp ..ayin pun x tau .knpe lh ayin mseh blom tdo lgi ek ..pdahal ayin dh desak mata nie tdo dh dri tdi ..tpi still jugak mata nie tk nk dgar kte ayin tau ..hurhh ..frustated ayin dgn mta nie .huhu ...:(
hari nie ayin nk cte skit lh ttg ayin da minat an mamat sowang nie ,,nama die 'secret' tk leh bgithu korang lh ..ini rahsia ayin dgn bff ayin je lh ..hihi ..ok ..back 2 our story ..die budak fom5 ,tua sthun dri ayin .die klaz 5sains teknologi 1 @lbih dknli sbgai 5st1 ..mmang ayin tk nafikn ayin suka dgan budak nie tpi tk thu lh yg suka itu juz 4 fun o what ..i not master bout that .. huhu .kalo korang nk tahu .budak ni tggi gler wei .smpaikn kwn ayin ckp die 'PANJANG' ,haha .die tu actually pkai speck mata kt skull tpi ayin jrang tgok die pkai ..mybe die juz pakai speck tyme stdy je kot ,.die tu tk lh berapa hencem sgt di mata org ramai .tpi di mata sye yg sudah ngntok nie .die ttp encem n cute n macho ..hihi ..*kdang2 aku rase aku too over sgat kn ?*hahahaa ,,rugi nyer aku tk on9 tdi .tdi die on9 weii ..n he approve me 2 be his friends in FACEBOOK .hihi ..die jrang on9 .sbab 2 aku selalu tggu kn die ..ntah lh .aku tringn sgt nk knl dgan die ..trgin sgt2 ,,ttpi aku sedar aku juz gdis sekolah yg biasa .yg cimple n tk de mamat sorang nie nkkn aku .huhu .ttpi aku juz mmpu bersbr n tggu ..bak kata pepatah ,"SABAR ITU SEPARUH DARI IMAN "TU JE YG AKU PEGANG DLM HIDUP AKU ..
dulu ,aku still ingt yg alu selalu tak brptus asa utk search fb die ,aherny aku jumpa gak wei ,tyme tu aku rasa 50 .50 jer nk cent request as friend dgn die .coz aku tkt die xnk approve .kang aku kecewa lgi .....ttpi dgn izin allah yg maha berkuasa ,,he approve it .,skang dalam kepala hotak aku nie .aku juz anggp nie juz permulaan bgi segalany .byk lgi yg hrus dtempuh .n aku perlukn keimanan dan kesabaran yg tggi ..amin ..
k arh ..ku nk tdo lok ..k .tata ..^_^
by :areyin o fb(KMEX ARELIN)
assalamualaikum .hadapi lh hro nie dgan ceria ..
*happy owez *

Wednesday, 28 March 2012

about me ~

hi everyone !!!this is me ..this time i will share u all about me !!my name is shazlin binti salleh ..u can call me arelin o areyin .. i am 16 years old (still young )..hahaha ..now ,,i studied at smk gedong ,,kmeq orang sarawak bha ~~~

hihi ..funny right ??hmmp ~~soe lh klo saye gune broken english ek ..mklumlh org sarawak lh katekn ,,huhu ..btw ..peeps !!!!nice 2 meet u allz !!thankz a lot to my fren,alla nina haidah coz dh sign up 4 kmeq ,,rse thutang budi lh pulk nihh ,,hihi ..k arh ..aku dh blurr nihh ..gx lyn fb jp ar ..

dont forget add me k ??bye peeps !!!!!!!!!!!!!!!!!!!aslm ~